Autoverkoopondersteuning met resultaat
 • 085 500 11 77
 • info@privatecars.nl

Private Cars Technische Verkoopkeuring

Om de volgende 3 redenen voeren wij een technische verkoopkeuring uit:

 • Wij hoeven u niets (meer) te vragen over de auto
 • Wij kunnen direct een maatwerk ondersteuning bieden
 • De auto kan met garantie worden verkocht 

"De voordelen van de keuring zijn groter dan de nadelen, wij zullen een realistische keuring uitvoeren en als er echt vervelende mankementen zijn kunt u zich altijd terug trekken"

Heb je een goed onderhouden auto, dan zal de auto waarschijnlijk volledig goedgekeurd worden, dat is onze ervaring.

Lees onderstaand meer over de technische verkoopkeuring en de voordelen.
aankoopkeuring auto, technische aankoopkeuring, aankoopkeuring auto

De technische verkoopkeuring

Met de Private Cars Technische Verkoopkeuring is het mogelijk voor een particuliere autobezitter om een onafhankelijke technische verkoopkeuring te laten uitvoeren.

Hiermee kun je dus de technische en uiterlijke staat daadwerkelijk aantonen. Daarbij krijg je gericht technische ondersteuning van Private Cars op basis van de uitgevoerde keuring.

Met een technische verkoopkeuring heb je een aantal stappen gedaan en vastgelegd als verkoopvoorbereiding  (technische en uiterlijke staat, autopapieren), dat hoef je dus niet meer zelf te doen.

Daarbij hoef je zelf geen verstand van techniek te hebben, met het keuringsrapport in de hand kun je alle technische vragen van de potentiële koper beantwoorden en indien nodig technische vragen (laten) stellen aan Private Cars. We vinden het namelijk ook geen enkel probleem als de koper ons rechtstreeks benadert.
aankoopkeuring auto, technische aankoopkeuring, aankoopkeuring auto

Keuring
De keuring wordt gedaan bij een Private Cars keuringsgarage bij jou in de regio, wij hebben namelijk een landelijke dekkingsgraad.

Na plaatsen van een bestelling zullen wij op basis van de opgegeven postcode de dichtstbijzijnde keuringsgarage selecteren. Wij zullen op voorhand de beschikbaarheid van de dichtstbijzijnde keuringsgarage onderzoeken en daarna met jou afstemmen wat voor jou het beste uitkomt. 

De keuring zal maximaal 1 uur duren, je kunt er dus op wachten. We proberen het strak in te plannen, als jij er op tijd bent dan werkt dat voor ons beide prettig.

Tijdens de keuring wordt er een proefrit gemaakt en wordt de auto op 156 inspectiepunten gecontroleerd, inclusief aanwezigheid en volledigheid kentekenbewijs en autopapieren.
aankoopkeuring auto, technische aankoopkeuring, aankoopkeuring auto

Keuringsrapport
De technische en uiterlijke staat worden geregistreerd in een overzichtelijk keuringsrapport, dit rapport zal binnen een aantal werkdagen na de keuring naar jou toegestuurd worden. 

Private Cars Technische Verkoopkeuring keuringsrapport 
> bekijk het keuringsrapport

Als er iets mankeert aan de auto word je vrijblijvend geadviseerd over de reparatiemogelijkheden in een separaat document en niet in het keuringsrapport. Je hebt dan direct inzicht in de eventuele reparatiekosten. Dit betekent natuurlijk niet dat je meteen alles moet laten repareren. Afhankelijk van het mankement kan je zelf een keuze maken.

Heb je een goed onderhouden auto, dan zal er waarschijnlijk helemaal niks mankeren aan de auto.

Als er gebreken na de keuring opgelost worden, kan het inspectierapport hier gratis op aangepast worden. Meldt dit dan via mail aan ons, inclusief de factuur van de reparatie. Wij zullen je dan zo snel mogelijk een aangepast keuringsrapport sturen.
aankoopkeuring auto, technische aankoopkeuring, aankoopkeuring auto

Voordelen technische verkoopkeuring

Uit jarenlange ervaring blijkt dat door verkoop met garantie en aantoonbare technische staat:

 • Een auto veel sneller verkoopt
 • Een auto meer oplevert (gemiddeld 12%)

"Je biedt de koper zekerheid en komt betrouwbaar over!"

Particulier autoverkopen met een keuringsrapport geeft een professionele uitstraling en wekt daarom vertrouwen op bij de potentiële kopers. Door het keuringsrapport krijgt de koper werkelijk inzicht in de technische staat van de auto.

De potentiële koper krijgt hierdoor zekerheid over de technische staat. Veel vragen of twijfels op technisch gebied worden daarmee weggenomen, je zult daarom ook serieus genomen worden.

Jouw verkooppositie verbetert aanzienlijk, omdat aantoonbaar de technische staat en uiterlijke staat in een keuringsrapport geregistreerd staan. 

Er is nog een groot voordeel: Door de technische verkoopkeuring is verkoop met garantie voor de particuliere autoverkoper mogelijk geworden, de Private Cars Garantie. > lees meer over de Private Cars Garantie

Ook al heb je totaal geen verstand van techniek, dan nog kun je zonder gezeur en gedoe je auto particulier verkopen. Door de technische verkoopkeuring wordt je op technisch gebied volledig ondersteunt door Private Cars, wellicht is dit wel het grootste voordeel voor jou.

Een potentiële koper kan jou dus niets meer op de mouw spelden op technisch gebied, bijvoorbeeld over de kosten van een mogelijke reparatie. Jij weet namelijk beter dan de potentiële koper wat de daadwerkelijke kosten zijn. 

Vaak willen mensen een aankoopkeuring laten uitvoeren, dat is nu niet meer nodig. Hiermee haal je dus weer een belemmering weg bij de koper.

De voordelen van verkopen met technische verkoopkeuringsrapport: 

 • Professionele uitstraling > voorkomt ongewenst telefoontjes en e-mails
 • Hoge verkoopprijs > koper heeft zekerheid over staat auto
 • Goede verkooppositie > je hoeft zelf geen technische kennis te hebben
 • Serieuze kopers > je komt eerlijk en betrouwbaar over
 • Snelle verkoop >  koper heeft zekerheid over staat auto

Duidelijk in de online advertentie vermelden dat er een technische verkoopkeuring is uitgevoerd, zal er zeker aan bij dragen dat jan en alleman niet met onzinnige vragen en biedingen zullen komen. Dus veel minder gezeur en gedoe tijdens het particulier autoverkopen. 

Met het keuringsrapport in de hand kun je alle technische vragen van de potentiële koper eerlijk beantwoorden. Geef altijd een eerlijk antwoord op de vragen die telefonisch of per e-mail gesteld worden. 

Er kan een vervelende situatie ontstaan, als de potentiële koper iets bij de bezichtiging ontdek waar op voorhand telefonisch een verkeerd antwoord op is gegeven. Met het keuringsrapport en eerlijke reacties voorkom je zulke situaties en daardoor veel minder gezeur en gedoe tijdens de verkoop.

Het is daarom nu echt mogelijk om met particulier autoverkopen (samen met Private Cars), de auto snel en voor de beste prijs te verkopen! 

Probeer ook altijd de auto met garantie te verkopen, je hebt dan zeker geen gezeur en gedoe na de verkoop van de auto, omdat de nieuwe eigenaar bij technische gebreken contact zal opnemen met Private Cars. > lees meer over de Private Cars Garantie
aankoopkeuring auto, technische aankoopkeuring, aankoopkeuring auto

Vragen?

Neem direct en vrijblijvend contact met ons op als je vragen hebt aangaande de technische verkoopkeuring. Vraag gerust vooraf een voorbeeld keuringsrapport aan, zodat je precies weet wat je kunt verwachten.

Direct contact opnemen

Verkoop met Private Cars

 • Goede verkoopprijs
 • Vakkundige ondersteuning
 • Snel en goed online adverteren
 • Uitstekende verkooppositie
 • Serieuze kopers

Heeft u een vraag?

Bekijk de veelgestelde vragen of neem contact op:

Telefoon:     (07:30 - 21:30 uur, ma t/m za)
E-mail:       info@privatecars.nl

Verkoopprijs vergelijker

Samen met Private Cars verkoop je de auto echt voor de beste prijs.
Bereken uw winst