Autoverkoopondersteuning met resultaat
 • 085 500 11 77
 • info@privatecars.nl

TIPS & TRICKS VERKOOPPRIJS

Hier gaat het allemaal om, de verkoopprijs. Hoeveel is de auto waard? Wat zou iemand voor mijn auto willen betalen? Hoe krijg ik de maximale verkoopprijs voor mijn auto?

De volgende factoren zijn bepalend voor de waarde van je auto:

 • Uiterlijk staat (interieur en exterieur)
 • Technische staat (onderhoud, defecten en gebreken)
 • Uitvoering (type motor en fabriek accessoires/opties)
 • Bouwjaar
 • Kilometerstand

Door de bovenstaande factoren duidelijk en overzichtelijk te presenteren in de online advertentie, krijgen de potentiële kopers een goed beeld bij de auto. 

Door de sterke punten van de auto te benadrukken zorg je voor een goede verkooppositie, serieuze kopers en een hoge verkoopprijs.

Je weet meestal niet wat iemand voor de auto zou willen betalen. Toch is het goed om met deze vraag in je achterhoofd de reacties van de potentiële kopers te beoordelen. Krijg je namelijk veel positieve reacties, dan weet je dat je niet teveel met de prijs moet gaan zakken.

Staat auto
Als er niets of weinig mankeert aan de uiterlijke en/of technische staat, dan kun je een goede prijs vragen voor de auto. Je moet het dan natuurlijk wel op papier kunnen aantonen, zie Private Cars Technische Verkoopkeuring. Zodra er iets mankeert aan de uiterlijke en/of technische staat wordt de waarde van de auto minder. 

Afhankelijk van datgene wat er aan de auto mankeert kun je de verkoopprijs bepalen. Het makkelijkst is om dan eerst de verkoopprijs te bepalen met als uitgangspunt dat er niks aan de auto mankeert, daarna de kosten van de eventuele reparaties eraf trekken.

Je kunt er ook voor kiezen om de reparaties te laten uitvoeren, dan kun je verkoopprijs gebruiken die je bepaald hebt voor de auto zonder mankementen.

Marktconforme verkoopprijs
Vergelijk je auto met auto's van andere particuliere aanbieders op internet. Let hierbij goed op de bovengenoemde factoren die de waarde van de auto bepalen.

Als jouw auto betere punten scoort op deze factoren (bijvoorbeeld lederen bekleding in plaats van stoffen bekleding, lagere kilometerstand, nieuwer bouwjaar), dan kun je dus meer vragen voor je auto. 

Ook een goede methode is om te kijken naar de meeneemprijs (de minimumprijs, zonder garantie en afleverbeurt) van bedrijven. Let dan ook op de factoren die de waarde van de auto bepalen. 

Tip: Bepaal je verkoopstrategie op basis van de marktconforme verkoopprijs.

Lees ook de voordelen van Private Cars Garantie, hierdoor kun je de auto sneller en voor een hogere prijs verkopen?


<< Tips & Tricks foto's maken                                     Tips & Tricks verkoopstrategie >>

Bekijk de pakketten

Verkoop met Private Cars

 • Goede verkoopprijs
 • Vakkundige ondersteuning
 • Snel en goed online adverteren
 • Uitstekende verkooppositie
 • Serieuze kopers

Heeft u een vraag?

Bekijk de veelgestelde vragen of neem contact op:

Telefoon:     (07:30 - 21:30 uur, ma t/m za)
E-mail:       info@privatecars.nl

Verkoopprijs vergelijker

Samen met Private Cars verkoop je de auto echt voor de beste prijs.
Bereken uw winst