Autoverkoopondersteuning met resultaat
  • 085 500 11 77
  • info@privatecars.nl

TIPS & TRICKS TELLERSTANDHISTORIE

Voor de verkoop van je auto is het verstandig om de tellerstandhistorie van de auto op te vragen. 

Door particulieren kan de tellerstandhistorie bij de RDW opgevraagd worden voor € 4,90. Het gaat dan om het zogenaamde "mijn RDW voertuigrapport". Dit rapport wordt na betaling binnen 10 werkdagen per post toegestuurd.

In dit rapport staat een overzicht van de voertuiggegevens inclusief de bijbehorend historie van tellerstanden. Je kunt dan precies zien hoe het verloop van de kilometerstanden is vanaf het moment dat de auto in Nederland geregistreerd is. 

Je auto verkopen met een RDW voertuigrapport heeft dus zeker meerwaarde en wekt vertrouwen bij de potentiële koper op. Vermeld daarom ook in de advertentietekst dat er een RDW voertuigrapport inclusief tellerstandhistorie aanwezig is. 

Je kunt nu namelijk aantonen dat de kilometerstand correct is en dat er niet met de kilometerstand gerommeld is. Tijdens de bezichtiging kun je het RDW voertuigrapport inclusief tellerstandhistorie zwart op wit tonen. 

Tip: Het RDW voertuigrapport kan per e-mail worden aangevraagd.

Tellerstandregistratie - Nationale Auto Pas (NAP) & RDW
De Nationale Auto Pas (NAP) is een systeem waarbij de kilometerstanden worden geregistreerd bij elk garagebezoek. Per 1 januari 2012 heef de RDW de database met tellerstanden overgenomen van stichting NAP, vanaf dat moment beheert de RDW de database. 

Door een tellerstand vaker te registreren, wordt de ruimte om te frauderen met de tellerstand kleiner en wordt een betrouwbaarder oordeel afgegeven over de reeks geregistreerde tellerstanden. Door dit registratiesysteem weet je zeker dat de aangegeven kilometerstand ook werkelijk gereden is en niet teruggedraaid.

De tellerstand van een voertuig heeft veel invloed op de verkoopprijs, de onderhoudscondities en de veiligheid van een voertuig. 5% van de gebruikte auto's in Nederland heeft een teruggedraaide tellerstand en dat terwijl het terugdraaien van tellers sinds 1 januari 2014 verboden is.

                                        Nationale auto pas NAP tellerstandhistorie kilometerstandhistorie      RDW keuring NAP tellerstandhistorie APK


<< Tips & Tricks autopapieren                                           Tips & Tricks foto's maken >>

Bekijk de pakketten

Verkoop met Private Cars

  • Goede verkoopprijs
  • Vakkundige ondersteuning
  • Snel en goed online adverteren
  • Uitstekende verkooppositie
  • Serieuze kopers

Heeft u een vraag?

Bekijk de veelgestelde vragen of neem contact op:

Telefoon:     (07:30 - 21:30 uur, ma t/m za)
E-mail:       info@privatecars.nl

Verkoopprijs vergelijker

Samen met Private Cars verkoop je de auto echt voor de beste prijs.
Bereken uw winst