Autoverkoopondersteuning met resultaat
  • 085 500 11 77
  • info@privatecars.nl

TIPS & TRICKS CONTACT POTENTIËLE KOPERS

Communiceren met de potentiële kopers begint al bij het schrijven van de advertentietekst en het maken van de foto's. De vragen die je jezelf moet stellen "Wat zijn de meest aantrekkelijke eigenschappen van de auto?", "Wat maakt de auto interessant voor de nieuwe eigenaar?". Hierdoor kun je de belangrijkste kenmerken er laten uitlichten in de advertentie en foto's.

Met een goede advertentie(tekst) voorkom je veel ongewenste telefoontjes en e-mails. Een goede advertentie begint met de belangrijkst kenmerken van de auto, geeft een duidelijke omschrijving van de auto kenmerken, een overzichtelijke opsomming van de accessoires & opties en vermeld de recent uitgevoerde onderhoudsactiviteiten (zoals grote beurt, kleine beurt, nieuwe banden, enz.).  

Het vermelden van een uitgevoerde technische verkoopkeuring en de NAP tellerstandhistorie zal er zeker aan bij dragen, dat jan en alleman niet met onzinnige vragen en biedingen zullen komen.

Ook het aanbieden van garantie wekt veel vertrouwen op bij de potentiële kopers, vooral de serieuze klanten zullen contact opnemen.

Het "echte" contact
In het geval dat de potentiële koper contact opneemt is de eerste stap naar de verkoop gezet. Neem de tijd om de persoon ter woord te staan of om een goede reactie terug te mailen. Wees altijd vriendelijk en correct.

Het kan natuurlijk dat het je even niet uitkomt, geef dan direct als reactie dat je op een later tijdstip contact zal opnemen. Wees concreet over het tijdstip en neem ook echt contact op. Het kan nu net die ene koper zijn, die de beste prijs wilde betalen.

Tip: Als het even kan neem dan telefonisch contact op met de potentiële koper, hiermee voorkom je onnodig heen en weer gemail en kun je direct reageren/doorvragen op de reacties van de potentiële koper. 

Geef altijd een eerlijk antwoord op de vragen die telefonisch of per e-mail gesteld worden. Er kan namelijk een vervelende situatie ontstaan, als de potentiële koper iets bij de bezichtiging ontdekt waar op voorhand telefonisch een verkeerd antwoord op is gegeven. Met eerlijke reacties voorkom je veel gezeur en gedoe tijdens de verkoop.

Met het technische verkoopkeuringsrapport in de hand kun je alle technische vragen van de potentiële koper eerlijk beantwoorden. 

Probeer altijd zo spoedig mogelijk te reageren op een reactie van een potentiële koper. Hiermee verbetert je verkoopkans aanzienlijk. De potentiële kopers bekijken meestal meerdere auto's.

Door te laat reageren kan de potentiële koper een bezichtiging bij een andere auto gepland hebben, dat gaat die persoon niet zomaar annuleren. Je hebt dus een kans laten schieten, en onnodig tijd gestoken in de verkeerde persoon. Dit gaat je niet gebeuren als je snel reageert op vragen van potentiële kopers.


<< Tips & Tricks verkoop met garantie                             Tips & Tricks bezichtiging >>

Bekijk de pakketten

Verkoop met Private Cars

  • Goede verkoopprijs
  • Vakkundige ondersteuning
  • Snel en goed online adverteren
  • Uitstekende verkooppositie
  • Serieuze kopers

Heeft u een vraag?

Bekijk de veelgestelde vragen of neem contact op:

Telefoon:     (07:30 - 21:30 uur, ma t/m za)
E-mail:       info@privatecars.nl

Verkoopprijs vergelijker

Samen met Private Cars verkoop je de auto echt voor de beste prijs.
Bereken uw winst