Autoverkoopondersteuning met resultaat
  • 085 500 11 77
  • info@privatecars.nl

TIPS & TRICKS BEZICHTIGING

Foto's in de online advertentie is het eerste wat de potentiële kopers van de auto zien, dit is dus de eerste "bezichtiging". Op basis van de foto's gaan ze in hun hoofd direct een beeld vormen van de auto. Als er slechte foto's staan bij de advertentie zullen ze snel afhaken, goede foto's zijn daarom dus erg belangrijk.    

De auto in het echt te laten bezichtigen is echter de beste verkoopmethode. De potentiële koper krijgt dan echt een goed beeld van de auto en jij kunt direct inspelen op de reacties van de potentiële koper.

Doe er daarom alles aan om de potentiële koper te overtuigen om de auto te komen bezichtigen. Hiermee voorkom je veel onnodige communicatie heen en weer per e-mail of telefoon.

Door op voorhand zo min mogelijk toezeggingen te doen, creeër je voor jezelf een goede verkooppositie tijdens de bezichtiging.

De "echte" bezichtiging
Maak vlak voor de bezichtiging de auto van binnen en buiten goed schoon. Haal alle losse spullen en rommel uit de auto. Als de auto er netjes bij staat, verhoogt dat de verkoopkans aanzienlijk. 

Wees altijd gastvriendelijk en enthousiast tegen de potentiële koper die bij de auto komt kijken. Niet gaan overdrijven want dit wekt meestal een verkeerde indruk. 

Let goed op de (non)verbale reacties van de potentiële koper op het moment dat de auto door deze persoon wordt bekeken. Hier kun je tijdens de onderhandeling voordeel uit halen, als de potentiële koper enthousiast is over de auto is hij/zij namelijk eerder geneigd om de auto te kopen.

Probeer te achterhalen welke opties de potentiële koper belangrijk vindt, zodat je deze punten zoveel mogelijk kunt benadrukken. 

Het laten zien van het verkoopkeuringsrapport en de NAP tellerstandhistorie wekt vertrouwen op bij de potentiële koper. Hetzelfde geldt voor het laten zien van de garantiemogelijkheden. 

Laat de potentiële koper een proefrit maken, zodat hij/zij een nog beter gevoel krijgt bij de auto.

Tip: Geef de potentiële koper voldoende de tijd om de auto goed te bekijken en laat alle aanwezige boekjes, facturen en rapporten zien. Zorg er dus voor dat je deze papieren bij de hand hebt.


<< Tips & Tricks contact potentiële kopers
                               Tips & Tricks proefrit >>

Bekijk de pakketten

Verkoop met Private Cars

  • Goede verkoopprijs
  • Vakkundige ondersteuning
  • Snel en goed online adverteren
  • Uitstekende verkooppositie
  • Serieuze kopers

Heeft u een vraag?

Bekijk de veelgestelde vragen of neem contact op:

Telefoon:     (07:30 - 21:30 uur, ma t/m za)
E-mail:       info@privatecars.nl

Verkoopprijs vergelijker

Samen met Private Cars verkoop je de auto echt voor de beste prijs.
Bereken uw winst