Autoverkoopondersteuning met resultaat
  • 085 500 11 77
  • info@privatecars.nl

TIPS & TRICKS VERKOOPSTRATEGIE

Na het bepalen van de verkoopprijs kun je de verkoopstrategie bepalen. Wil je de maximale verkoopprijs krijgen voor je huidige auto of wil je de auto snel voor een goede verkoopprijs verkopen?

Voor het behalen van een goed financiële resultaat is particulier autoverkopen absoluut de beste verkoopmethode. 

Een snelle verkoop is ook zeker mogelijk, door de auto scherp aan te bieden kun je de auto zeer snel verkopen. Dat lukt wellicht niet binnen 24 uur, maar het is zeker mogelijk binnen een paar dagen.

Je krijgt dan niet de maximale verkoopprijs, maar in de meeste gevallen krijg je nog steeds meer dan bij inruilen of bij de andere verkoopmethoden.

Tip: Verbeter je verkooppositie door de Private Cars Technische Verkoopkeuring en de Private Cars Garantie.

Hoge verkoopprijs
Met particulier autoverkopen kan je de maximale verkoopprijs voor je huidige auto krijgen. Daar moet je uiteraard wel wat voor doen. Een auto is voor de meeste mensen de 1 na grootste geldbesteding (op een huis na), dan is het toch logisch dat je daar tijd en energie steekt.

Doe je dit niet en je denkt inruilen of verkopen via de andere verkoopmethoden is lekker makkelijk, dan kost het je veel geld.

Ga je voor een hoge verkoopprijs, dan duurt het wellicht iets langer voordat de auto verkocht wordt. Dit hoeft natuurlijk niet zo te zijn. Je hoeft namelijk maar 1 serieuze koper te strikken, dan kan in het meest extreme geval de eerste bezoeker van de advertentie zijn.

Bepaal de uiterste prijs die je voor de auto wilt hebben en zet de auto voor een iets hogere prijs te koop, zodat je nog wat onderhandelruimte hebt. Ga niet te snel zakken met de prijs, heb geduld.

Met een goede voorbereiding, een op papier aantoonbare staat van de auto, goede foto's, een goede advertentietekst, verkoop met garantie en met de juiste verkoopprijs kan de auto voor een hoge prijs worden verkocht, en dat kan ook snel gaan.

Snelle verkoop 
Ga je voor een snelle verkoop, dan moet je de auto scherp aanbieden. Vergeleken met andere aanbieders moet je met je verkoopprijs wel bij de lagere aanbieders in de buurt zitten.

Wil je echt een super snelle verkoop, dan moet je met je verkoopprijs onder de laagste aanbieders gaan zitten.

Voor een snelle verkoop is het ook interessant om de extra opvalmogelijkheden van het betreffende verkoopkanaal te gebruiken. Je hebt dan wel iets meer kosten, maar je hebt dan grote kans dat je eerder het geld wat je voor de auto krijgt op de bank hebt staan.

Met een goede voorbereiding, een op papier aantoonbare staat van de auto, goede foto's, een goede advertentietekst, verkoop met garantie en met de juiste verkoopprijs kan de auto snel worden verkocht en waarschijnlijk ook nog voor een goede prijs. 

Tip: Zowel bij een snelle verkoop als bij een verkoop voor de hoogste verkoopprijs moet je zeer snel reageren op reacties van potentiële kopers, het kan namelijk precies die ene koper zijn die je nodig hebt. Als je te laat reageert heb je grote kans dat die persoon een andere auto gekocht heeft of gaat bezichtigen.

Staat auto
De potentiële koper zal sneller tot aankoop overgaan, als de auto zonder gebreken is. De auto kan dan ook voor een hoge prijs verkocht worden, omdat de potentiële kopers niet kunnen afdingen op benodigde reparties. 

Zelfs met een dure reparatie kun je wellicht zonder verlies de auto verkopen, omdat de auto hoogst waarschijnlijk sneller en voor een hogere prijs wordt verkocht. Hiermee bespaar je dus weer de vaste lasten, waardoor je uiteindelijk netto op hetzelfde uitkomt.

Sowieso bespaart het je een hoop gezeur en gedoe, als er iets mankeert aan de auto willen de potentiële kopers daar vaak over zeuren en hun voordeel mee doen. Uiteraard moet je het geld wel hebben om op deze manier te kunnen investeren.


<< Tips & Tricks verkoopprijs                                         Tips & Tricks verkoopkanalen >>

Bekijk de pakketten

Verkoop met Private Cars

  • Goede verkoopprijs
  • Vakkundige ondersteuning
  • Snel en goed online adverteren
  • Uitstekende verkooppositie
  • Serieuze kopers

Heeft u een vraag?

Bekijk de veelgestelde vragen of neem contact op:

Telefoon:     (07:30 - 21:30 uur, ma t/m za)
E-mail:       info@privatecars.nl

Verkoopprijs vergelijker

Samen met Private Cars verkoop je de auto echt voor de beste prijs.
Bereken uw winst