Autoverkoopondersteuning met resultaat
  • 085 500 11 77
  • info@privatecars.nl

TIPS & TRICKS UITERLIJKE STAAT

Bij de uiterlijke staat gaat het om de netheid, een schone en glimmende auto zonder deuken verkoopt gewoon beter dan een vieze auto met deuken.

Maak daarom de auto van binnen en buiten netjes schoon, voordat je de auto gaat verkopen. Dit is uiteraard ook nodig voor het maken van goede foto's. Doordat je de auto goed hebt schoon gemaakt heb je er ook profijt van voor de bezichting en proefrit, je hoeft dan nog weinig te doen om de auto er netjes bij te laten staan.

Laat bij voorkeur een Private Cars Technische Verkoopkeuring uitvoeren, de auto wordt dan op 154 inspectiepunten gecontroleerd. De technische staat en de uiterlijke staat worden dan geregistreerd in een overzichtelijk keuringsrapport. Je kunt hiermee dus van te voren de uiterlijke staat aantonen.

Als de auto op moment van bezichtiging en proefrit er netjes bij staat, dan zal de potentiële koper sneller tot aankoop overgaan en een goede prijs willen betalen.

Staat auto
Dealers en autohandelaren verhelpen meestal (kleine) gebreken, dit doen ze zodat de auto voor een hogere prijs kan worden verkocht  De reparaties kunnen ze natuurlijk voor een lage prijs uitvoeren.

Toch is het voor een particulier ook interessant om (kleine) gebreken te verhelpen, zoals bijvoorbeeld het laten uitdeuken van een klein deukje of een (ruit)schade te laten repareren. Hiermee voorkom je dat de potentiële koper tijdens de bezichtiging onnodig negatieve punten ziet, dus minder gezeur en gedoe tijdens de bezichtiging en onderhandeling.

Als de auto zonder gebreken is, zal de potentiële koper sneller tot aankoop overgaan. Een snelle verkoop levert ook wat op, de vaste lasten (verzekering en wegenbelasting) van de auto hoeven namelijk niet meer betaald te worden.

Zelfs met een dure reparatie kun je wellicht zonder verlies de auto verkopen, omdat de auto hoogst waarschijnlijk sneller en voor een hogere prijs wordt verkocht. Hiermee bespaar je dus weer de vaste lasten, waardoor je uiteindelijk netto op hetzelfde uitkomt.

Sowieso bespaart het je een hoop gezeur en gedoe, als er iets mankeert aan de auto willen de potentiële kopers daar vaak over zeuren en hun voordeel mee doen. Uiteraard moet je het geld wel hebben om op deze manier te kunnen investeren.


<< Tips & Tricks technische verkoopkeuring      Tips & Tricks schoonmaken auto >> 

Bekijk de pakketten

Verkoop met Private Cars

  • Goede verkoopprijs
  • Vakkundige ondersteuning
  • Snel en goed online adverteren
  • Uitstekende verkooppositie
  • Serieuze kopers

Heeft u een vraag?

Bekijk de veelgestelde vragen of neem contact op:

Telefoon:     (07:30 - 21:30 uur, ma t/m za)
E-mail:       info@privatecars.nl

Verkoopprijs vergelijker

Samen met Private Cars verkoop je de auto echt voor de beste prijs.
Bereken uw winst