Autoverkoopondersteuning met resultaat
 • 085 500 11 77
 • info@privatecars.nl

TIPS & TRICKS TECHNISCHE STAAT

Ook voor de technische staat geldt dat een goede voorbereiding veel gezeur en gedoe voorkomt.

Controleer daarom voor de verkoop de volgende punten en zorg ervoor deze punten in orde zijn voor de bezichtiging: oliepeil, ruitenwisservloeistof, koelvloeistof, bandenspanning, aanwezigheid en staat reserveband. 

Laat bij voorkeur een Private Cars Technische Verkoopkeuring uitvoeren, de auto wordt dan op 154 inspectiepunten gecontroleerd, inclusief de voorgaande punten. De technische staat en de uiterlijke staat worden dan geregistreerd in een overzichtelijk keuringsrapport. 

Bij de technische staat gaat het om de aantoonbaarheid, de potentiële koper wil namelijk zekerheid over de technische staat. Die zekerheid kun je alleen geven als de technische staat aantoonbaar op papier staat.

Als de potentiële koper zekerheid krijgt over de technische staat, dan zal die sneller tot aankoop overgaan en een goede prijs willen betalen.

Als volgt geef je de potentiële koper zekerheid over de technische staat:

 • Schone auto > de auto lijkt nieuwer en beter onderhouden, geeft dus meer zekerheid aangaande de technische staat. 
  Hoe: Lees de
  Tips & Tricks schoonmaken auto om de auto er netjes bij te zetten.
 • Volledige onderhoudshistorie > geeft inzicht hoe de eigenaren in het verleden met de auto zijn omgegaan en welk onderhoud er te wachten staat (bijvoorbeeld: vervangen distributieriem) of juist niet. 
  Hoe: De onderhoudshistorie kun je aantonen met het onderhoudsboekje, APK keuringsrapport en/of onderhoudsfacturen.
 • Tellerstandhistorie > geeft zekerheid over de kilometerstand. 
  Hoe: de tellerstandhistorie kun je aantonen met een RDW voertuigrapport
 • Private Cars Technische verkoopkeuring > geeft inzicht in de huidige staat van de auto. 
  Hoe: De technische en uiterlijke staat kun je aantonen met een technisch verkoopkeuringsrapport.
 • Private Cars Garantie > geeft de koper zekerheid voor de toekomst. 
  Hoe: De eventuele technische mankementen in de toekomst worden vergoed.

Tip: Heb je de onderhoudsfacturen niet bewaard, dan is het altijd het proberen waard om de facturen op te vragen bij de garage waar je de reparaties en onderhoudsbeurten hebt laten uitvoeren. 

Staat auto
Dealers en autohandelaren verhelpen meestal (kleine) gebreken, dit doen ze zodat de auto voor een hogere prijs verkocht kan worden. De reparaties kunnen ze natuurlijk tegen kostprijs uitvoeren.

Toch is het voor een particulier ook interessant om (kleine) gebreken te verhelpen, zoals bijvoorbeeld het bijvullen van de vloeistoffen of een (ruit)schade te laten repareren. Hiermee voorkom je dat de potentiële koper tijdens de bezichtiging onnodig negatieve punten ziet, dus minder gezeur en gedoe tijdens de bezichtiging en onderhandeling.

Als de auto zonder gebreken is, zal de potentiële koper sneller tot aankoop overgaan. Een snelle verkoop levert ook wat op, de vaste lasten (verzekering en wegenbelasting) van de auto hoeven namelijk niet meer betaald te worden.

Zelfs met een dure reparatie kun je wellicht zonder verlies de auto verkopen, omdat de auto hoogst waarschijnlijk sneller en voor een hogere prijs wordt verkocht. Hiermee bespaar je dus weer de vaste lasten, waardoor je uiteindelijk netto op hetzelfde uitkomt.

Sowieso bespaart het je een hoop gezeur en gedoe, als er iets mankeert aan de auto willen de potentiële kopers daar vaak over zeuren en hun voordeel mee doen. Uiteraard moet je het geld wel hebben om op deze manier te kunnen investeren. 


<< Tips & Tricks schoonmaken auto                                 Tips & Tricks autopapieren >>

Bekijk de pakketten

Verkoop met Private Cars

 • Goede verkoopprijs
 • Vakkundige ondersteuning
 • Snel en goed online adverteren
 • Uitstekende verkooppositie
 • Serieuze kopers

Heeft u een vraag?

Bekijk de veelgestelde vragen of neem contact op:

Telefoon:     (07:30 - 21:30 uur, ma t/m za)
E-mail:       info@privatecars.nl

Verkoopprijs vergelijker

Samen met Private Cars verkoop je de auto echt voor de beste prijs.
Bereken uw winst